Det legende menneske er et lykkeligt menneske

Børn er født med en enestående kreativitet, som de skal have lov at udfolde frit. For det er i legen, vi lærer, hvem vi er, og hvad vi kan. Derfor skal legen ikke begrænse, men udvide, undre, motivere og inspirere børn til at se og mærke deres verden.

Jeg synes, alle børn burde have lov at leve som Peddersen og Findus. At plante frikadeller og skabe vilde og vidunderlige ting i et stort værksted hver dag. Derfor har jeg startet Legeskab. Som en hyldest til kreativiteten og det hele barn.

Børn er de sande mestre i leg, og voksne kan lære af dem, hvis vi åbner øjnene for deres forbløffende kompetencer. Legen er nemlig ikke en naiv aktivitet, vi bør vokse fra, men en værdifuld ressource, vi bør vokse med og folde ud livet igennem. Det er Legeskabs mission at skabe meget mere leg i børn og voksnes liv. Du kan læse om vores syn på legens værdier her.
 

Legeskab er både et Videnshus med fokus på legens værdier og et Konsulenthus med rådgivning om hvordan legen kan vokse i virksomheder og institutioner. Jeg holder også foredrag om legens værdier gennem hele livet.

Legeskab er videnskab, der inspirerer børn og voksne til at lege og lære af lyst
Vi har skabt et Videnshus, hvor vi inviterer pædagogiske helte og kreative ildsjæle til at fortælle om kreativiteten og værdien af leg. De fortæller levende, hvordan vi holder liv i legen, og hvorfor det er så vigtigt for alle mennesker at bevare kontakten til det indre legebarn, fra vi fødes, til vi dør.

Her på siden kan du læse tankevækkende interviews med bl.a. Snøvsens far, Benny Andersen, Alfons Åbergs mor Gunilla Bergström, Jytte Abildstrøm, Thyra Frank, Lotte Kærså, hjerneforsker Matti Bergstrøm, børnehjerneekspert Ann Elizabeth Knudsen, legeforsker Ann Charlotte Thorsted og tidligere formand for Børnerådet Per Schultz Jørgensen.

Vil du være med til at starte en bevægelse?
Legeskab er først og fremmest en bevægelse, der skal få mange flere til at lege meget mere. For det legende menneske er et lykkeligt menneske. Vil du være med? Så send os en mail hvis du har lyst til at dele dine tanker om, hvordan vi gør Danmark til en legende nation.
 

Kærlig hilsen

Mette Schmidt-Laugesen, Legeskaber

Legeskab ©