Børns svar på leg i bybilledet

Hoppefliser og hængekøjer. Læs om børnenes svar på leg i bybilledet


Glas i vejbanen
som fyldes med fisk, så fiskene kan ses ned i vejbanen.
 
Underjordiske sportshaller – muligheder for at etablere sportssteder centralt som er nemme at komme til for byens borgere. Taget kunne laves af glas, så tilskuerne kan kigge ned på de forskellige sportsgrene ovenfra. Mulighed for at gøre det til en turistattraktion.
 
Afslapningssteder i det fri med massagestole og hængekøjer i massevis.
 
Gør gågaden mere legende – de unge ønsker at integrere kunst, kultur og mad i bybilledet. De foreslår gadekøkkener i det fri, åbne musikscener til amatører, kunst i gågaden, streetbane ved strøget, springvand og træer til udsmykning.
 
Trampolinland – lille hal opstilles midt i byen med trampoliner i gulvet og langs vægge, så man også kan springe op på væggene. Ønsker flere pladser i bybilledet for de unge.
 
Klatrestativ – et kæmpe klatrested med mange forskellige klatremuligheder reb, rebstiger, klatregreb, net – stedet laves med en glaskuppel omkring klatrestativet, så børnene ikke forstyrres af de voksne, som er  udenfor.
 
Sjove fortove med humpler (til skatere, rulleskøjter mm) laves i mange forskellige farver, cykelstier med sving, veje farves – på den anden side af vejen er der almindelige fortove og cykelstier. En anden mulighed er at lave hoppefliser eller fliser med trampolineffekt.
 
Legende ø – etableres ved nybyggeriet ved havnen i Aarhus, man sejler ud til øen, hvor legen er sikret - skraldespande med lyd og drejende karruseller opsættes.
 
Legende busstoppesteder som samlingssted med bænke og gynger samt sodavandsautomater. Spejle til træning ved busstoppestedet, underlag hvor der kan tegnes med kridt på fliserne til de mindste, legeplads ved busstoppestedet, høretelefoner opsættes inde i busstoppestedet med forskellige musikgenre (musiske busstoppesteder!), farverige busstoppesteder, udkigstårn hvor man kan se efter bussen med en kikkert.

Rutchebaner laves omkring lygtepæle i klare farver - censorer opsættes i rutchebanen, så der starter musik og lysglimt på turen ned. Rutchebanerne er lukket i siderne, så man ikke kan falde ud.