Bjældeklang og JuleRamasjang

Årets julekoncert for store og små hedder JuleRamasjang. Her kan I møde Signe, Sebastian, Bamse og DR Big Bandet, der inviterer alle de sødeste børn i hele verden til at spille med, når de fortolker den gamle klassiker Bjældeklang. Big Bandet har bare et ganske lille problem: De mangler bjælder. Derfor inviterer Legeskab og Ramasjang nu børn og voksne med i bjældeværksted.


Vi blev både glade og stolte, da Muskelsvindfonden kontaktede Legeskab og bad os være legepilot i årets JuleRamasjang. For det betyder, at de store danske mestre i leg og latter har bemærket Legeskab og vores indsats for at skabe meget mere leg i børn og voksnes liv.

Sammen med Muskelsvindfonden og Ramasjang skabte vi et inviterende koncept, der vil gøre de mindste tilskuere til medskabere af julekoncerten ved hjælp af hjemmelavede bjælder.

Opgaven er i al sin enkelhed at fortolke lyden af bjælder frit. Enhver der har hørt den klassiske julesang kender lyden af kanens bjælder. Men det er 2011, og vi er løbet tør for kaner. Så hvordan lyder en moderne bjælde? Det kan børnene, som de sande mestre i leg, på bedste vis fortælle.

Derfor inviterer Legeskab og Ramasjang lige nu børn over hele landet i bjældeværksted for at designe en bjælde, som giver børn, voksne og Bamse lyst til at bryde ud i sang og dans.

I Legeskab elsker vi legen med bjælderne, fordi den inviterer alle med, og fordi den understøttes af gode pædagogiske tanker om børns evne til at udtrykke sig gennem sang og musik. Desuden inviterer konkurrencen dem til at slippe fantasien fri i bjældeværkstedet. Her kan små fingre og fødder sanse og danse forventningens glæde ud af kroppen.

Det skønne ved JuleRamasjang er, at børnene selv får lov at være med til at forme oplevelsen ved at rasle sig gennem julekoncerten med hjemmelavede bjælder. For musikken giver børnene endnu et sprog, og i Ramasjang får de lov at bruge det. 

Vi håber, at I vil lege med!


Læs mere her