Foredrag om legen som livsfilosofi i Det Kreative Hus

Kom til foredrag med John Engelbrecht tirsdag d. 8. maj 2012 kl. 19.30 - 21.30.

Du er inviteret med, når filosof og ordgøgler John Engelbrecht holder foredrag i Det Kreative Hus i Mårslet v. Aarhus d. 8. maj. Glæd dig til en tankevækkende aften fuld af inspiration, viden og pauselege. 

John Engelbrecht er kendt som et legende menneske. Han har været marmorkuglekonge, zenbuddhistisk fodboldspiller og oplever sig selv som en poetisk klovn, filosofisk humorist eller humoristisk filosof, en åndelig sørøver og verdensvandrer med inspiration fra mange kulturer.
Han er blevet kaldt ”en humorens Robin Hood, der stjæler fra de vittige og gir til de kedelige”, en filosofisk Dario Fo, ordgøgler med verbalt boblebad, glødende idealist med særinteresse for social nytænkning, økologi, natursyn og spiritualitet – og så beundrer han gamle flyvemaskiner og træskibe.
Han brænder for fortælling og foredrag med åndrig humor, som ikke er plat. Det skal være sjovt og seriøst på samme tid, og så skal der være noget at le ad og noget at tænke over. Når det både er sjovt og seriøst, så bliver det også sundt. Han er blevet kaldt ”manden med den kloge humor”.
John Engelbrecht brænder for det elegante, pikante, brilliante- og diamant- lignende i den gode pointe og det dybe eftertænksomme med poesien som sjælens drømmerude. Han brænder for sund galskab, et helligt stænk af vanvid, og at der altid skal være en dør åben for kætteriet. De frelste står ikke til at redde.
Kom og hør filosof John Engelbrecht , Vejle, manden bag drivtømmer-kunst-udstillinger med forundrings-ord og fortællerskibet jagten ”Nordstjernen” fra  1872 i Middelfart, og en bog om ”Livsmod og langsomhed”, samt en ny bog om ”Livsmod i modvind” som er på bedding.

Fremtiden tilhører de kreative. Hvordan får man en lys idé? Hvordan bliver man åndeligt gravid? Kom og hør om kreativitetsteorierne bag de mest kreative lysende genier som fx Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Niels Bohr, Picasso, Poul Henningsen og om komplementaritet som evnen til at være kvik og naiv på samme tid og forbinde leg og disciplin med hinanden, fantasi og rodfæstet realitetssans, det skarpe og dybe, så vi lærer at drømme med vågne øjne og får sømandsblik som polarforskeren Knud Rasmussen.

Det hele menneske er fællesnævneren bag flow-teorier, teori U og andre kreativitetsteorier og viser sig i evnen til en tertiær procestænkning, en slags neuromuskulær fleksibilitetstræning eller kognitiv fitness, som jeg kalder quick, slow, flow. Det flertidige eller polykrone fremtidsmenneske kobler fortid, nutid og fremtid på en aldrig før set historisk måde, og muliggør dermed menneskets innovative og optimale kreativitetspotentiale.

Legen er central i læringen. Det legende menneske er vor tids vigtigste konkurrence-parameter. I dette foredrag kommer vi omkring vigtigheden af de nye læreprocesser og fortællemåder som viser, at man skal være grebet for at kunne begribe. Kreativitet og leg er fremtidens vigtigste konkurrenceparameter.

Du kan læse mere om John Engelbrecht i artiklen "Børn er forundringsparate" her 

Sådan kommer du med

Du kan til dette arrangement betale med kreativitet eller kontanter
Arrangementet koster 75,- Kr. i kontanter eller håndmalede sten - tilmelding eller køb af billet er nødvendig før foredraget, da vi har begrænsede pladser (send en mail på info@legeskab.dk hvis du betaler med kreativitet, så holder vi det ønskede antal pladser). 

Det Kreative Hus i Mårslet ved Aarhus hylder det legende menneske, for det er et lykkeligt menneske. Huset sætter rammerne om liv, lyd og leg i alle dens former. Den 8. maj leger huset også med betalingsformen. Du bestemmer nemlig selv, om du vil betale for aftenens filosofiske foredrag med penge eller med smukke sten, du selv har malet og medbragt.

Kreativitet er den vigtigste valuta i Det Kreative Hus. Den er så værdifuld, at du kan bruge den som betalingsmiddel ved foredraget med filosoffen John Engelbrecht den 8. maj i Mårslet. Stifter af Det Kreative Hus, Mette Schmidt-Laugesen ser intet problem i at tage smukke sten som betaling for viden om leg. ”Jeg har lyst til at sende et signal om, hvor værdifuld kreativiteten er i vores liv og samfund,” fortæller hun. ”Leg er lyst, innovation og udvikling; derfor er legen og kreativiteten på én gang det danske samfunds råstof og det enkelte menneskes adgang til livslyst og glæde.”


Sted: Legeskab, Højballevej 4, 8320 Mårslet


Tid: 19.30-21.30. Kom gerne lidt før, så der bliver tid til at lege.

Vi glæder os til at se dig til en inspirerende aften.

- - - - - - - - - -