Logo, Legeskab, Unik og kreativ leg Unik og kreativ leg  
Februar 2012  
Februar 2012
 
 
På opdagelsesrejse i sproget

I februar sætter Legeskab fokus på fortællekunsten. På de ord og billeder, der opstår imellem os, når vi læser, taler, tegner, synger og danser. Og hvem er bedre til at skyde dette tema i gang end fortællingens mester, Benny Andersen? Legeskab har interviewet sprogkunstneren, der gennem hele sit liv har leget med ord og toner. Vidste du fx, at Benny Andersen taler røversprog? Det er ganske vist. Han lærte at knække koden til det hemmelige sprog af sin far, og i dag taler den 82-årige livskunstner stadig røversprog med sine søskende, når de vil være hemmelige. Læs hele interviewet med Benny Andersen om glæden ved at gøre leg til en levevej her

 
 
 
Hæng ud her
Fortællelykke og hængekøjehygge

Hold vinterferie i en køje med kakao og kroppen fuld af historier. Lav jeres eget fortælleunivers, digt en historie, skriv en sang eller fordyb jer i litteraturens fantastiske univers. Vi har køjelykke til alle - familiehængekøjer, babykøjer, hængekøjestole og lommer til bamser og bøger - find netop jeres farve og model.

Hæng ud her
 
Vælg bøger der beriger børn her
Lattermilde pauser

Kim Fupz Aakeson har skrevet nogle fantastiske fortællinger om den opfindsomme dreng Vitello - fulde af underfundig humor og skæve vinkler på et børneliv. Vitellos far er en sjuft, men Vitello er ikke tabt bag en vogn. Op i hængekøjen eller ned i sofaen, lyt og læs og nyd den boblende fornemmelse i maven, når Vitello igen og igen tester sin mors grænser. Flere titler, men begrænset parti!

Vælg bøger der beriger børn her
 
Rul igennem her
Bliv hørt!

Børn er de fødte lyrikere, fortæller Benny Andersen. Sprogets skabende kraft bor i alle børn, men den skal fremelskes af forældrene. Denne multitaburet er den perfekte fortællescene. Træd op og tal højt eller vend rundt og rul en flydende fortælling. Kan også transportere bamser, bøger og guf til en hyggestund. Begrænset parti til spotpriser.
 

Rul igennem her
 
 
Fyld huset med rolige toner
Sæt scenen

Musik er et sprog, en stemning og et samlingspunkt. Elefantens vuggevise og andre klassiske børnesange er her indspillet instrumentalt. Nyd dem i stille stunder på sofaen, i bilen eller under legen. Eller lad musikken skabe fortællingerne, når I tegner og maler. Tegn det, I hører. Spotpris lige nu.

 

Fyld huset med rolige toner
 
Find små nye venner her
Mød en ny ven

Mød En lille ven med et stort potentiale. Den er en nulrepude til de mindste, når der skal slappes af, eller en lynafleder til de største, når der er uro i kroppen. Brug den mod søvnbesvær, flyskræk og krudt i numsen eller start en balanceleg: Hold de små venner på hovedet, foden eller benet. Ps! Virker også på voksne!

 
 

Find små nye venner her
 
Nye læsere kan begynde her
Hold fri med Frode

Ole Lund Kirkegaards fortællelyst blomstrer i hver eneste bog, og man bliver heldigvis aldrig for gammel til at være i selskab med hans fantastiske personligheder og skæve universer. Hvem ville ikke gerne bo i opgang med Frode, Irene TV, fru Ravn og den vredladne Hr. Storm? Flyt ind i Hjørne-Huset og fang Løbehjulstyven - hvis I kan!
 

Nye læsere kan begynde her