By i Børnehøjde

 
 
Legeskab har i efteråret 2013 deltaget i et spændende projekt for Billund Kommune
 
Billund Kommune vil sammen med Lego Fonden gøre Billund til Børnenes Hovedstad. Som en del af dette projekt har Billund Kommune som opgave at etablere By i børnehøjde. Legeskab blev inviteret til at deltage i  projektet sammen med Arkitektfirmaet Gustin. Nedenfor kan du læse lidt mere om det spændende projekt og børnenes ideer.
 
Tankerne bag projektet
Billund Kommune er i fuld gang med at planlægge byens nye boligområder og vil tage børn og unge med helt fra starten, når fremtidens nye boligområder og By i børnehøjde skal planlægges. Efter udsagnet om at Billund skal være Børnenes Hovedstad, er det oplagt at starte med at inddrage børnene og lade dem arbejde med at beskrive hvilken by, de drømmer om, så netop børnenes tanker og visioner for byen bliver hørt. Derfor etablerede vi en workshop om legende arkitektur på Billund Skole. Børnenes ideer opsamles i et idékatalog, som bliver ført direkte videre til planlægningen af området.
 
Børnene arbejdede med at tegne og beskrive deres drømmeby og der kom rigtig mange spændende ideer. Børnene vendte mange fordele og ulemper undervejs i processen bl.a. om bilfrie områder og mere plads til leg i bybilledet, ønsket om etablering af flere samlingssteder og mødesteder i byen, hvordan skal vejene se ud, skal de anlægges med nye farver og nye former og skal fortorve anlægges med kunst i fliserne. Kan man  forestille sig en by, hvor vejene erstattes med svævebaner, så man svæver i skole...
 
Der kom rigtig mange spændende og nye tanker til etablering af By i Børnehøjde, hvor 700 børn deltog i projektforløbet.