Legeskab og børn co-creater

I marts blev jeg inviteret til at medvirke i en skoles innovationsuge for 0. - 9.klasse. Det blev et øjenåbnende forløb for både børnene og mig, og en mesterlig opvisning i hvad der sker, når man blander innovation, leg og kreativitet. Jeg præsenterede børnene for to problemstillinger og bad dem give deres bud på løsningsforslag. Hvordan skaber vi et legende plejehjem, hvor de ældre vil glæde sig til at bo, og hvor børn vil elske at komme på besøg? Og hvordan kan vi indrette byen, så den bliver til et legende mødested for alle aldre og ikke bare et sted, vi suser igennem?
 
Børnene arbejdede ud fra ægte problemstillinger, som jeg til daglig tumler med i Legeskab, og jeg bad dem tænke tanker, der ikke før er tænkt. De fik mulighed for at være idéskabende sammen, og vi havde kun en regel: Der findes intet rigtigt eller forkert i innovationsugen. Her er alle ideer lige. Jeg havde personlige samtaler med alle børn undervejs i forløbet, og det var tydeligt, at alle gik derfra ladet med stolthed over deres arbejde og ideer, som ikke var forkerte.
 
Jeg synes, det er afgørende, at vi giver børnene en stemme, og det er ikke sidste gang, jeg inviterer børn med til idégenererende workshops. Jeg har fået et hav af ideer at arbejde videre med. Du kan læse børnenes fantastiske bud på en legende hverdag her.
 
Vil du lege med? Send meget gerne dine legende ideer til os.